jJedz zdrowo i nie tyj

55r16 kormoran

Zbilansowana
dieta oznacza jedzenie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w odpowiednich proporcjach. 40 procent diety
winny stanowić warzywa. W
dobrej diecie powinny
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroki wachlarz warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów i szpinaku. Najlepiej
gotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier należy jadać sporadycznie, czyli bardzorzadko,
bo nie jest to składnik potrzebny w pokarmach codziennych.Jadanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne spożywanie prowadzi do udanego
tracenia zapasów
tłuszczu. Porcje jedzenia muszą być niewielkie –
jedząc niewiele możemy czuć się nasyceni,
naukowcy to udowodnili. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością jest właściwe. Oleje
roślinne i oliwa są niezwykle
korzystne dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadadobry dla diety tłuszcz, więc
trzeba je niezbędnie włączyć do
zbilansowanej diety. Należy
jadać produkty jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw zamkniętych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być pierwszorzędnej
jakości, bo tylko wysoka jakośćgwarantuje smaczne i zdrowe jedzenie.

tekst dostepny na stronie : levitra

tania kamagra